Madrac Prestige

7-o zonski, jer mislimo na Vaša leđa

Madrac Prestige spada u vrh ponude madraca Moj San. Jezgra madraca je ergonomski oblikovana sa multipocket džepičastom jezgrom koja pruža idealnu potporu Vašem tijelu u dodirnim tačkama prilikom ležanja. Kvalitetna HR pjena korištena za oblaganje ergonomske jezgre madraca, uz izuzetno kvalitetnu navlaku sa karbonskim vlaknima, osigurava kombinaciju vrhunske udobnosti i dugotrajnosti. Eliminisanje vlage iz madraca te omogućavanje cirkulacije zraka unutar jezgre madraca je postignuto ozračnom trakom i profiliranim dijelom ploča madraca od HR pjene. Za one koji traže visokokvalitetne madrace, madrac Prestige je izvrstan izbor te jedan od najboljih modela u raznovrsnoj MojSan ponudi. Madrac je ukupne visine cca 25 cm.

Multipocket džepičasto jezgro 

Multipocket džepičasto jezgro ima skoro dvostruko veći broj opruga na istoj površini u odnosu na standardno džepičasto jezgro zahvaljujući manjem promjeru svakog pojedinačnog džepiča, te ravnom obliku opruge koja je kod standardnog jezgra bačvastog oblika. Mnogostruko je povećan i broj navoja u odnosu na klasično džepičasto jezgro. Dakle, madrac se ugiba samo na mjestima gdje postoji pritisak te se na taj način postiže pravilno podupiranje tijela u svim dodirnim tačkama zahvaljujući 7-o zonskom rasporedu džepića. Ukupno u jednom kvadratnom metru ima 504 džepića.
Različita tvrdoća jezgre u svakoj od zona određenim prema dijelovima tijela postignuta je korištenjem različitih debljina žice i kombiniranjem istih unutar zone, odnosno cijelog jezgra. Ta osobina multipocket jezgra osigurava: prilagođavanje madraca individualnoj konturi tijela te smanjenje pritiska u najistaknutijim dijelovima tijela kao što su ramena i bokovi. Sa smanjenim pritiskom u lumbalnom dijelu kičme, zahvaljujući 7-o zonskom jezgru Vaše tijelo će bolje utonuti u madrac uz osiguran miran san.

HR pjena 

HR, “hladno lijevana” ili “high resilient” pjena, je jedan od najkvalitetnijih materijala koji se koristi u industriji izrade madraca sa naglašenim ergonomsko ortopedskim svojstvima. HR pjena osigurava izvrsno podupiranje tijela zahvaljujući postignutoj visokoj elastičnosti baziranoj na otvorenoj strukturi ćelija. Zbog posebne otvorene strukture ćelija, ova pjena ima veću površinsku mekoću, veću udobnost i elastičnost, bolju prozračnost i bržu provodljivost vlage, bolje karakteristike podupiranja tijela i povećanu trajnost u odnosu na klasičnu PU pjenu iste tvrdoće. HR pjena u madracu Prestige je dodatno profilirana tako da postoji neometan proces kruženja zraka unutar madraca, što uz dodatak navlake koja je obogaćena ozračnom trakom čini ovaj madrac slobodnim od neprijatnih mirisa i nakupljanja vlage.

Periva, Intense navlaka sa karbonskim nitima

Dodatna vrijednost madraca Prestige jeste izuzetno kvalitetna navlaka sa  Intense  platnom u izvedbi ljeto-zima. Ovaj madrac Vam pruža osjećaj opuštanja zahvaljujući navlaci sa karbonskim nitima, oslobađajući Vas od statičkog elektriciteta kojem je naše tijelo svakodnevno izloženo u kontaktu sa drugim stvarima. Navlaka sa svih strana ima ozračnu traku zahvaljujući kojoj je omogućeno neometano disanje madraca i cirkulacija zraka unutar madraca. Mekani vuneni sloj će Vas grijati tokom zime dok ćete okretanjem navlake madraca tokom ljetnih mjeseci, također moći stvoriti ugodan ambijent spavanja. Profilirana struktura madraca omogućava nesmetan prolaz zraka kroz madrac koji je dodatno unaprijeđen ozračnom trakom sa bočnih strana madraca. Navlaka je periva, sa ručkicama za lakše manipuliranje madracem, te patent zatvaračem zahvaljujući kome je moguće skidanje navlake i održavanje prema uputstvima za održavanje.
 

Dopustite da Vas madrac Prestige oslobodi napetosti!

Intense® tretman

Sa platnom Intense dozvolite Vašem madracu da Vas oslobodi napetosti i stresa. Svakodnevno smo izloženi kontaktu sa različitim materijalima i stvarima. To su obuća, odjeća, ključevi, te razni drugi predmeti. koji naše tijelo pune statičkim elektricitetom. Posljednja naučna istraživanja su dokazala da ova elektrostatička punjenja povećavaju nivo Kortizona, poznatog kao stres hormon. Ova povećanja mogu izazvati razne poremećaje kao što su insomnia-poremećaj nespavanja, umor i oslabljeno zdravlje.
Svakodnevno obavljamo različite poslove, ponekad i previše toga čeka na nas, tako da se stres iz dana u dan povećava. Ali, onda kada imamo trenutke za odmor, moramo se potruditi da se što više oslobodimo napetosti da bi se regenerirali. Madrac Prestige sa Intense platnom doslovno pomaže Vašem tijelu da se oslobodi napetosti. Platno Intense sadrži patentirane ultra tanke karbonske niti koje zahvaljujući strukturi svog provodljivog jezgra prihvataju elektrone i neutraliziraju ih, obezbjeđujući Vam opuštajući i relaksirajući san. Također, ovo platno ima efekat aktivnog odbijanja prašine i bakterija.
 • Visokokvalitetna navlaka sa antialergijskim svojstvima periva na 30°C  izrađena od pletenine koja zadovoljava zahtjeve Öko-Tex standarda
 • Navlaka sa patent zatvaračem u izvedbi ljeto – zima
 • 7 različitih zona mikropocket jezgre omogućuje kvalitetnije anatomsko prilagođavanje tijelu
 • Sloj visokoelastične HR pjene omogućuje bolju poduprtost tijela
 • Unutrašnja navlaka
 • Intense pletenina sa karbonskim nitima omogućava brzo pražnjenje elektriciteta iz tijela i omogućava dublji, relaksirajući san
 • Intense aktivno odbija prašinu

  - RASPOLOŽIVE DIMENZIJE PROIZVODA -

  Prikazane cijene su preračunate po službenom tečaju u iznosu od 1 EUR = 7,53450 HRK I uključuju PDV.
  Dostava proizvoda nije uključena u cijenu. / Za cijene dostave molimo Vas da nas kontaktirate.

  • 190 / 200 × 80 cm

   455,00 €
  • 190 / 200 × 120 cm

   634,00 €
  • 190 / 200 × 160 cm

   867,00 €
  • 190 / 200 × 180 cm

   970,00 €
  • 190 / 200 × 200 cm

   1.166,00 €

  TREBATE VIŠE INFORMACIJA ?

  Kontaktirajte nas, a mi ćemo Vam pomoći da svoje ideje pretvorite u stvarnost...

  KONTAKT INFORMACIJE

  KLEK LOGO NOVI HR 3
  Vršanska 16a, 51500 Krk

  Telefon:
  +385 (0) 51 222 740
  +385 (0) 51 880 157
  Mobitel:
  +385 91 1902 145
  Fax:
  +385 (0) 51 880 158

  klek@klek.hr
  klek.hr

  VRH